(ВІДЕО) Ти назавжди у наших серцях, побратиме

НАЗАД
01 вересня 2020 13:54

Улітку 2014 року майор Андрієць виконував бойове завдання у складі оперативно-бойової прикордонної застави Одеського прикордонного загону, яка входила до тактичного угруповання «Кордон» на східних рубежах країни.

Олег Андрієць народився 23 квітня 1973 року в селі Вертієвка Ніжинського району Чернігівської області. У 1990 році закінчив Вертіївську загальноосвітню школу і вступив до Полтавського вищого військового командного училища зв’язку. Після закінчення училища у 1994 році лейтенант Олег Андрієць розпочав офіцерську службу у військовій частині зв’язку, а у 2002 році доля поєднала його з Державною прикордонною службою України. Він з честю пройшов свій військовий шлях від курсанта до начальника відділення супроводження інформаційно-телекомунікаційних систем відділу зв’язку, автоматизації та захисту інформації Одеського прикордонного загону. Служив у Могилів-Подільському, Білгород-Дністровському і Одеському прикордонних загонах. Майже 25 років свого життя, Олег присвятив військовій службі українському народові.

Улітку 2014 року майор Андрієць виконував бойове завдання у складі оперативно-бойової прикордонної застави Одеського прикордонного загону, яка входила до тактичного угруповання «Кордон» на східних рубежах країни.

1 вересня 2014 року група з 4 прикордонників на чолі із начальником відділення супроводження інформаційно-телекомунікаційних систем Одеського прикордонного загону майором Олегом Андрійцем отримала наказ на патрулювання старої дороги «Новоазовськ – Маріуполь» поблизу села Саханка.

За декілька хвилин після початку патрулювання група на звичайному неброньованому УАЗі зіткнулася з ворогом на двох БМП. Той нерівний бій забрав життя Олега Андрійця.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Указом Президента України від 29.09.2014 № 747/2014 майор Андрієць Олег Анатолійович нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

У районному військово-історичному музеї імені М. П. Кирпоноса відкрито експозицію «Ми пам’ятаємо» зі стендом про героя-прикордонника.

У селі Вертіївка встановлено меморіальну дошку на приміщенні Вертіївської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступеня, у якій навчався прикордонник, на його честь названо вулицю.

Сьогодні, у день загибелі офіцера, прикордонники вшановують світлу пам’ять побратима. Заходи із вшанування відбулись у меморіальному комплексі «Зала Пам’яті», де охоронці кордону поклали квіти до стели із дзвоном пам’яті. Прикордонники Одеського загону проводять заходи у підрозділах та разом з родичами побратима кладуть квіти до могили прикордонника.

Світла людина завжди залишається у пам’яті та серцях. Лейтенант Схаб‘юк стояв пліч-о-пліч із загиблим в цей трагічний день. З його слів: «…Майор Андрієць дав команду «До Бою» і зайняв місце біля двигуна нашого УАЗа – прикривав нас, щоб ми зайняли позиції для бою. Але нагорі була БМП, вона відкривала вогонь по нас і почала переводити кулемет стріляючи в бік нашої автівки. Шквальний вогонь по нас, ми відкрили вогонь у відповідь. В одну секунду автомобіль розриває на частини і в той момент припинилось битися серце Олега. Ціною власного життя майор прикрив нас, щоб ми змогли зайняти місця для бою і дати відсіч. Ми виграли бій, але втратили командира...Олег завжди житиме в моєму серці та залишиться в пам’яті усіх нас навіки».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси